Windows Kalender – Påminnelse funktionen har lagt av

Denna artikel berör Windows Kalender (Windows Vista), och dess påminnelse funktion. Jag upptäckte till mitt stora förtret att påminnelse funktionen hade slutat att fungerar på två datorer i hemmet. Vilket resulterade i en del missade ”uppgifter/möten”.
Jag sökte med ljus och lykta efter en lösning på olika forum och på Microsoft webbplatser, men det endaste jag hittade var att jag inte var ensam om problemet.

Jag har inte haft möjlighet att plöja ner någon längre tid på felsökningen, men jag har kommit fram till en lösning som tycks fungera. Här kommer en kort förklaring och min ”snabblösning”.
Jag upptäckte att det inte skapades någon aktivitet i Schemaläggaren när jag skapade en påminnelse i Windows Kalender (det borde redan finnas en aktivitet där, när detta har fungerar tidigare?).
Jag tog och skapade en aktivitet manuellt. Denna aktivitet kontrollerar Windows Kalender vid inloggning, samt 1 gång i minuten därefter om det finns en påminnelse att visa.
Denna aktivitet finns att ladda ner i en zip-fil här (packa upp filen innan du kan använda den som nedan).
Du måste ändra så att DATORNAMN\ANVÄNDARE på rad 518 och 24 stämmer överens med ditt datornamn och användarnamn, vilket du kan göra genom att öppna filen i Anteckningar/Notepad. Om har du installerat Windows någon annanstans än på C:, måste du även ändra på rad 52 (C:\Program Files\Windows Calendar\WinCal.exe).

För att lägga till den här aktiviteten startar du Schemaläggaren.
(Start- knappen >> skriv i sökfältet Schemaläggaren och tryck Enter.
Eller;
Klicka på Start- knappen >> Alla program >> Tillbehör >> Systemverktyg >> Schemaläggaren.)

I Schemaläggaren, klicka på pilen framför Bibliotek för Schemaläggaren >> Microsoft >> Windows.
Högerklicka på WindowsCalendar, och välj Importera aktivitet…

Bläddra fram till den filen du laddade ner (O.B.S: Du har väll inte glömt att ändra Datornamn\Användare!!), om du själv inte vet om några inställningar du vill ändra på, klicka på Ok.

Nu är det klart, starta om datorn för att aktiviteten skall starta.