Bästa appen för att spåra mobilen?

EDIT: Detta är ett gammalt inlägg, och Cerberus är inte längre en rekommenderad APP. Vänligen undvik Cerberus, det är den nuvarande rekommendationen (från 2019-12)!

 

Var och varannan dag kan man läsa om folk som blivit av med sina i-prylar (iPhone, iPad, iPod, etc) och hur de antingen själva (för det mesta) eller polisen lyckats spåra i-prylen och ibland även tagit fast boven i dramat.
Man läser sällan om någon blivit av med sin Android-pryl. Betyder det att Android-ägare håller bättre koll på sina prylar, Android-prylar är inte ”värda” något, Android-prylar vill ingen ha?

Nej, jag tror nog att i-prylarna är så upphåsade så att det skrivs mer om dem, och ”alla” media-människor är så inbitna Apple-användare så det är mer en vana för dem att skriva om prylar de själva använder.

En sak är säker, den där hitta-min-i-pryl-funktionen är ju hur bra som helst, och alla borde ha en sådan funktion.
Själv har jag ett HTC-Sense konto där jag kan spåra min HTC-mobil, men ärligt, den hittar den sällan. Och de gånger den hittar den, ja då är det inte precis där den är rent fysiskt. HTC har nu tagit bort funktionen för att hantera telefonen via HTC Sense då det håller på att göra om sajten. Vi får hoppas att de gör om, och gör bättre.
Men jag har testat ett par appar.
 Lookout Security & Antivirus, som finns som både gratis och betalversion. Det här är inte bara en ”hitta-min-telefon” app, utan den har även ett basic-antivirus.
Är snäppet bättre än HTC-Sense att hitta min telefon. Har dock bara testat gratis-versionen (läs mer på Android Market).
Dock så finns appen, Plan B från samma tillverkare, för den som har förlorat sin telefon och inte har någon ”hitta-min-telefon” app installerad. Plan B kan man ”trycka” ut till den förlorade telefonen så rapporterar den hem efter bästa förmåga (läs mer på Android Market).
[googleplay banner com.lookout]

 

 Android Lost, den här appen är gratis och är väldigt bra på hitta min telefon. Men den här appen kan så mycket mer än hitta telefonen. Den kan låsa telefonen, radera telefonen och/eller SD-kort, läsa sms, koppla telefonen vidare, starta alarm, ta foton, med mera (läs mer på Android Market). Den enda nackdelen är att för mig var appen ibland ostabil, samt att det tog ibland ganska lång stund innan kommandona utfördes på telefonen trots telefonen var online.
[appbox googleplay com.androidlost]

 Cerberus hjälper dig att få tillbaka din försvunna Android enhet. Cerberus är ingen gratis app, utan kostar ca 30:- (2.99€, den finns som en 7 dagars test-version). Men man får installera den här appen på upp till 5 enheter under en och samma licens/konto så då blir ju appen väldigt prisvänlig. Cerberus har tre sätt att skydda din enhet:
– Trådlös kontroll genom hemsidan
– Trådlös kontroll via textmeddelanden (sms)
– SIM kontroll

Trådlös kontroll ger dig möjlighet att utföra många uppgifter på din enhet, som:
– Lokalisera och spåra den
– Starta ett högt alarm, även om enheten är på ljudlöst
– Sudda ut telefonminnet och SD kortet
– Gömma Cerberus från app-listan
– Låsa enheten med en kod
– Spela in ljud från mikrofonen
– Få en lista med de senaste ingående och utgående samtalen
– Få information om vilket nätverk och vilken operatör enheten är uppkopplad till.
– Och mycket mer! (läs mer på Android Market)
[googleplay banner com.lsdroid.cerberus]

 

Efter att ha testat de här apparna har jag fastnat för Cerberus som fungerar klockrent för mig. Och Cerberus fungerar klockrent, har faktiskt hittat en borttappad telefon på riktigt med den. Det här är en APP som jag starkt kan rekommendera även om den kostar ca 30:- (2.99€).

Har du testat, eller kör du någon annan ”hitta-min-telefon” app, som du tycker är bäst? Tipsa om den, lämna en kommentar!

5 thoughts on “Bästa appen för att spåra mobilen?”

 1. mankan skriver:

  Tråkigt att ingen har några erfarenheter att dela med sig utav. Av statistiken att döma är det många som läser/besöker den här sidan, och 3 gillar den hittills, men det skulle vara kul att höra vad det finns för erfarenheter.

 2. Lasse skriver:

  Fungerar grymt bra. Denna ska jag rekommendera till alla som vill ha. 😀

 3. John skriver:

  Har testat alla på listan utom android lost. och den jag fastnade för som fungerar utan problem (undantaget är att appen fortfarande är installerad på mobilen) är Cerberus!! Helt grym, nu är jag inte lika rädd för att tappa min lur

 4. Andreas skriver:

  Plan B funkade helt UTMÄRKT på min xperia go (st27i)

 5. Niclas skriver:

  Cerberus är en bra app men kan erbjuda riktigt otrevliga övverraskningar om man testar för intensivt eller visar den för för många kompisar. Det finns många som haft tråkiga erfarenheter när dom utan grunder fått funktioner blockerade.
  https://web.archive.org/web/20180730041916/http://grokbase.com:80/t/gg/cerberus-support-forum/12bek85y02/feature-blocked-for-more-information-click-here

Comments are closed.