Microsoft System Center 2012 Configuration Manager

Ja, då har man avklarat en 5 dagars kurs i Administering System Center 2012 Configuration Manager (Course 10747). Allt gick bra, fastnade bara när kurs-materialet inte stämde, eller när lab-miljön inte var rätt uppsatt. Men det löste vi ändå. Det kändes skönt att vara den som oftast var klar med labbarna först. Så jag känner att min förståelse för SCCM är hyfsat bra.

Kursen var intressant, men det känns som den bara skrapade på ytan i många av de områden som SCCM täcker. Jag hade nog önskat att avsnittet med OS-deploy var lite längre. Kanske skulle det ha sträckt sig över, låt säga 1-2 heldagar, och gå in lite djupare. För vem har sin miljö uppsatt precis som i lab-miljön? Helt rätt, ingen som kör SCCM i alla fall.

Det skulle vara kul att gå en längre kurs, där man även plockar in Orchestrator och Service Manager för att automatisera en hel del av det manuella arbetet.

Nu får vi se i alla fall hur mycket av SCCM som jag hinner implementera på jobbet, innan pappa-ledighet och semester. Dock är mitt mål att få ut Endpoint på alla våra domänansluta arbetsstationer innan dess.

 

Sammanfattning: System Center 2012 Configuration Manager är kul, och möjligheterna att bygga vidare är enorma.