Va ända in i… En Samsung, igen?

galaxy_s6Jag vet. Ända sedan jag införskaffade en Samsung Galaxy S5 så har jag ångrat mitt val. HTC One är så mycket snyggare, så mycket skönare, så mycket…

Så inför årets mobilköp har jag varit taggad att köpa årets HTC One M9 i flera, flera månader innan HTC ens presenterat den.

Men, men vad f*n hände HTC? Fick ni hjärntorka och inte kom på några bra idéer? Okej, fjolårets One M8, skitgrym rapp mobil (ja, frugan köpte sig en för att rubba mig i nian lite med den, misstänker jag). Fanns ett par grejer man önskade att de hade skippat, typ den där kameran och feta svarta ”HTC-listen” under skärmen, men ändå en tiopoängare.
Så årets modell, hade man hoppats på att de tog bort den svarta ”HTC-listen” helt, sätta i en riktigt kamera och späcka telefonen med ”heta gadgets”.
Så vad gjorde HTC, jo de satt faktiskt i en riktig kamera (som presterar sämre än vad den borde) och minskade den svarta ”HTC-listen” lite grann. Några häftiga nyheter? Nej. Tack och adjö HTC.

Så det var inte bara jag som tyckte Samsung Galaxy S5 var en flopp. Tydligen tyckte Samsung det också, och satt eld i arslet på sina designer och ”hitta-påare”. Tada, en telefon som ser ut som en Samsung, men så mycket snyggare ändå. Visst, visst, jag hade helt klart blivit gladare om de skippade glaset (vem vill ha en iPhone 4’a?), men den blev snygg. Och herre jösses, den är ju blixt-Gordon jämfört med S5’an. Den är späckad med nyheter och ”gadgets”, ja så mycket att jag inte haft tid, eller ork att utforska dem alla. Jag är nöjd.
Batteriet kanske var i snålaste laget, sämre än S5’an. Men jag överlever. Det gör man sedan man tog steget över till en smartmobil, från en dummobil. Batteriet är alltid det sämsta med en smartmobil.

Sa jag det, jag är nöjd. Nöjd med min Samsung Galaxy S6.

Men nu till ett litet dilemma, eftersom den är av glas både fram och bak så vill jag ju skydda den lite. Men det är svårt att hitta rätt skal. Gillar egentligen inte att ha skal på mina mobiler. Brukar köpa skal lite då och då, men det slutar alltid med att de ligger och skräpar.
Behöver tips på ett bra skal till min Samsung Galaxy S6. Det jag vill är att det är tunt, jädra-tunt, och genomskinligt, eller lätt rök-färgat. Och så klart, det ska vara hårt. Inget tpu, eller gummi.

Har köpt mig ett tunt, genomskinligt tpu-skal, men gillar inte gummi-känslan över den. Så kom igen, tipsa på nu.