Pokémon GO

pokemongoIngen har säkert undgått de senaste dagarnas skriverier om Pokémon GO. Nintendo’s aktie sköts upp i himlen, upp med 25%. Servrarna klarade inte trycket så att lanseringar fick skjutas upp (ryktas dock komma till Europa inom ett par dagar). Det går att ladda ner programfilen från olika ställen på nätet, många av dem manipulerade och innehåller trojaner. Spelare som dykt på både det ena och det andra makabra där ute. Spelare som utsätter sig själv, och andra för fara medan de spelar.

Men även om man nu installerar från en pålitligt källa, så godkänner man att Pokémon GO (och utvecklaren bakom spelet, Niantic) får full access till ditt google-konto (gäller både iOS och Android), dvs läsa all din mail, komma åt alla din ”Google-data”, och även kunna ändra. Skicka till kontakter, etc.
Mer om det på TheHackerNews.

För dig som vill testa Pokémon GO så finns det en hyfsad säker källa här (kom ihåg, eget ansvar): APKMirror.