Windows Kalender i Windows 7

Microsoft valde att slopa Windows Kalender i Windows 7. mankans.com visar hur du får tillgång till Windows Kalender i Windows 7 i denna artikel.

Först vill jag börja med att svära mig fri. Om du följer tipset i denna artikel kan det vara så att du bryter mot gällande licensvillkor för Windows 7 och Windows Vista. Är du osäker, läs igenom licensvillkoren för Windows, eller kontakta Microsoft. Du följer detta tips på eget ansvar!
Nu var det sagt, nu kör vi.

Detta behöver du:

Och så här gör du:

 • I Windows Vista ska du kopiera hela Windows Calendar mappen som ligger i C:\Program Files (som standard, har du inte installerat Windows på C: så byter du ut C: mot den bokstav som motsvarar din Windows installation, hädanefter kommer vi alltid att använda oss av C: i denna artikel). Kopiera mappen, Windows Calendar till ett USB-minne eller liknande.
 • Gå nu till din dator med Windows 7. Kopiera mappen Windows Calendar till C:\Program Files (Du måste vara administratör, och svara Ja/Ok på UAC).
  När mappen nu ligger där, dubbelklicka på den så att du kommer in i den, där högerklickar du på wincal.exe, och väljer Skicka till Skrivbord (skapa genväg).Nu kan du öppna Windows Kalender och använda den, men den fungerar inge vidare med det där att påminna.
  Så det är nu du behöver mankans.com Kalender påminnelse fix.
 • Ladda ner mankans.com Kalender påminnelse fix, och följ instruktionerna noga på nedladdnings sidan, då du måste ändra i filen.
 • När du har laddat ner och packat upp filen, går du på;
  Start- Orb’en >> Alla program >> Tillbehör >> Systemverktyg >> Schemaläggaren.
 • I Schemaläggaren, klicka på pilen framför Bibliotek för Schemaläggaren >> Microsoft >>Windows.
 • Högerklicka på Windows, välj Ny mapp… .
 • Döp mappen till Windows Calendar.
 • Högerklicka på Windows Calendar, och välj Importera aktivitet…
 • Bläddra fram till den filen du laddade ner (O.B.S: Du har väll inte glömt att ändra Datornamn\Användare!!), om du själv inte vet om några inställningar du vill ändra på, klicka på Ok.Nu är det klart, starta om datorn för att aktiviteten skall starta.