Windows Mail

Microsoft valde att slopa Windows Mail i Windows 7. mankans.com visar hur du får tillgång till Windows Mail i Windows 7 i denna artikel.
Först vill jag börja med att svära mig fri. Om du följer tipset i denna artikel kan det vara så att du bryter mot gällande licensvillkor för Windows 7 och Windows Vista. Är du osäker, läs igenom licensvillkoren för Windows, eller kontakta Microsoft. Du följer detta tips på eget ansvar!

Nu var det sagt, nu kör vi.
Detta behöver du:

  • Tillgång till en dator med Windows Vista (samma språk som du har Windows 7 i).

Och så här gör du:

  • I Windows Vista ska du kopiera hela Windows Mail mappen som ligger i C:\Program Files (som standard, har du inte installerat Windows på C: så byter du ut C: mot den bokstav som motsvarar din Windows installation, hädanefter kommer vi alltid att använda oss av C: i denna artikel). Kopiera mappen, Windows Mail till ett USB-minne eller liknande.
  • I Windows 7 måste du bevilja fullständiga behörigheter och ägande till Administratörer för C:\Program Files\Windows Mail (extern länk om ta ägarskap).
  • Ta en backup av mappen C:\Program Files\Windows Mail och spara den på säkert ställe.
  • Nu stoppar du i ditt USB-minne (eller vad du nu sparade Windows Mail mappen från Windows Vista på) i datorn, gå in i mappen Windows Mail, kopiera alla filerna. Gå sedan till C:\Program Files\Windows Mail och klistra in. Svara Ja/Ok/Fortsätt på eventuella frågor för att skriva över dubbletter.
  • Högerklicka sedan på filen winmail.exe och väl Skicka till Skrivbord (skapa genväg). Nu har du Windows Mail fullt fungerande på Windows 7.

En sista sak. Då det inte är meningen att Windows mail skall finns med i Windows 7 kan Microsoft i och med en uppdatering göra så att Windows Mail upphör att fungera. Även säkerheten kan påverkas i Windows 7, då filer ändras, och kanske inte kommer att uppdateras även om de är i behov av det. Tänk på det och säkerhetskopiera dina mail ofta.